Ένας καφές με δυνατή παράδοση και βλέμμα στο μέλλον

Ένας καφές σύμβολο της Ιταλίας, γεννημένος από μια ισχυρή τοπική παράδοση.
Πρόκειται για την Pellini Caffè, μια εταιρεία στην επαρχία της Βερόνας (ακριβέστερα στο Bussolengo) που εδώ και δεκαετίες παράγει καφέ υψηλής ποιότητας που φτάνει σε όλο τον κόσμο.
H εταιρία Pellini Caffe’ S.p.Α. είναι κορυφαίος παραγωγός καφέ στην Ιταλία, μεταξύ των τεσσάρων πιο γνωστών brands, με ετήσιο κύκλο εργασιών € 70 εκ., πωλήσεις σε 3,000 bar/cafe μόνο στην Ιταλία και διάθεση προϊόντων σε πάνω από 30 χώρες παγκοσμίως.

Η ιστορία της Pellini

Η Pellini ιδρύθηκε το 1922 στην επαρχία της Βερόνας, από το πάθος της οικογένειας Pellini για τον καφέ.
Η ιστορία του σημαδεύτηκε πάντα από μια συνεχή εξέλιξη στον κόσμο του καφέ, διατηρώντας τις ρίζες του σταθερά στην ιταλική παράδοση του εσπρέσο αλλά κοιτάζοντας προς το μέλλον.
Η επέκταση και η επιτυχία του οφείλονται αναμφίβολα στη μεγάλη αφοσίωση και την επαγγελματική και προσεκτική προσέγγιση του καφέ που παράγει καθημερινά.

Η ανάπτυξη της Pellini

Η Pellini ιδρύθηκε ως μια απλή εταιρεία καβουρδίσματος, αλλά με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μια διεθνή εταιρεία που προσφέρει τον καφέ της σε ένα ολοένα και πιο τεράστιο και απαιτητικό κοινό.
Η Pellini ελέγχει ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής. Η δουλειά του ξεκινά με τις φυτείες καφέ στις χώρες προέλευσης, για την επιλογή των καλύτερων ποικιλιών, και καταλήγει στην εταιρεία, με το καβούρδισμα, το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε είδος χαρμάνι, και συσκευασία.
Ολόκληρη η διαδικασία ελέγχεται προσεκτικά από εξειδικευμένους χειριστές, με τη βοήθεια εξειδικευμένων τεχνολογιών, ώστε ολόκληρη η αλυσίδα παραγωγής να είναι ασφαλής και να συμμορφώνεται με τα πρότυπα ποιότητας.
Αυτό λαμβάνει χώρα στο χώρο της Βερόνας, στο νέο συγκρότημα που εγκαινιάστηκε το 2005, το οποίο καλύπτει μια έκταση άνω των 28.000 τετραγωνικών μέτρων. Εδώ τα έμπειρα χέρια δουλεύουν επιδέξια αυτή τη φανταστική πρώτη ύλη και την κάνουν στον απαράμιλλο καφέ Pellini.

Ο καφές Pellini

Ο καφές Pellini είναι συνώνυμο της ποιότητας και του μεγάλου πάθους. Η εταιρεία επιλέγει μόνο τις καλύτερες καλλιέργειες καφέ, φροντίζοντας επίσης να σέβεται τους εργάτες των φυτειών. Το προϊόν επεξεργάζεται με τη μέγιστη προσοχή για να αναδείξει κάθε χαρακτηριστικό των επιλεγμένων κόκκων καφέ.
Μια πραγματική ομάδα φροντίζει για την επιλογή καφέ: Οι ειδικοί της Pellini πηγαίνουν στις φυτείες που συνεργάζονται με την εταιρεία για να επιλέξουν τους καλύτερους καφέδες Arabica και Robusta, οι οποίοι στη συνέχεια επεξεργάζονται επιδέξια και αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν τα μείγματα Caffè Pellini.
Η Caffè Pellini είναι μια εταιρεία που εκτιμάται όχι μόνο από μεμονωμένους καταναλωτές αλλά και από εστιατόρια και μπαρ σε όλη την Ευρώπη, στην πραγματικότητα, η Pellini είναι μια μάρκα που χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο της εστίασης για να προσφέρει στους πελάτες της καφέ που είναι πάντα εξαιρετικός.
Αυτό που διακρίνει έναν εσπρέσο Pellini μπορεί να γίνει κατανοητό με μια ματιά: μια κρέμα σε χρώμα φουντουκιού, με κοκκινωπές ραβδώσεις, που υποδηλώνουν ένα 100% μείγμα Arabica, τέλειο τόσο στο ψήσιμο όσο και στην προετοιμασία..

Caffè Pellini: φτιάχνοντας έναν πραγματικό εσπρέσο

Η δημιουργία ενός καφέ για έναν μοναδικό και αμίμητο εσπρέσο δεν είναι εύκολη.
Η Pellini ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες στην Ιταλία που εισήγαγε ένα ειδικό σύστημα ποιότητας και ανάλυσης καφέ, το οποίο πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα επαγγελματιών γευσιγνωστών καφέ. Αυτό καθιστά δυνατή την αποκρυπτογράφηση όλων των οργανοληπτικών ιδιοτήτων του καφέ για την εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας προϊόντος. Μερικοί από τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη είναι το ψήσιμο, η πικράδα, η ένταση, ο πλούτος της γεύσης, η οξύτητα και η ισορροπία.

Βραβεύσεις – πιστοποίηση

Η Pellini βραβεύτηκε ως εταιρεία το 2015 από το περιοδικό Crema ως ένας από τους καλύτερους καφέδες στην κατηγορία 100% Arabica. Επιπλέον, το Pellini TOP τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Γευσιγνωσία Καφέ το 2006.

Η Pellini ήταν επίσης η πρώτη ιταλική εταιρεία που απασχόλησε γευσιγνώστες καφέ, πραγματικούς γνώστες της γεύσης που αναλαμβάνουν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τα διαφορετικά μείγματα που παράγονται. Ο καφές δοκιμάζεται σε διάφορους τύπους παρασκευής (μόκα, επαγγελματική μηχανή, κάψουλα κ.λπ.) για να διασφαλιστεί ότι κάθε μείγμα είναι συνεπές στη γεύση και την ποιότητα.

Το 2007 η Pellini Caffè έλαβε πιστοποίηση για να γίνει ένα από τα γραφεία του Μόνιμου Εκπαιδευτικού Σημείου του Διεθνούς Ινστιτούτου Γευσιστών Καφέ.